Η Agave Tequilana ή αλλιώς Agave Azul (μπλέ αγάυη), είναι το φυτό από το οποίο παράγεται το εθνικό ποτό των Μεξικάνων, η τεκίλα, ένα διάσημο ποτό που ομολογουμένως αποφέρει μεγάλα κέρδη στη χώρα.
Το προαναφερόμενο φυτό έχει υψηλή παραγωγή σακχάρων και αυτό το καθιστά κατάλληλο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή της τεκίλας αφαιρείται η “καρδιάς” του φυτού, όταν το φυτό διανύει περίπου το δωδέκατο έτος ύπαρξης του (ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του). Το φυτό αυτό συναντάται σε υψόμετρα πανω από 1500 μέτρα, σε πλούσια και αμμώδη εδάφη.
Το προαναφερόμενο φυτό έχει υψηλή παραγωγή σακχάρων και αυτό το καθιστά κατάλληλο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών. Συγκεκριμένα, για την παραγωγή της τεκίλας αφαιρείται η “καρδιάς” του φυτού, όταν το φυτό διανύει περίπου το δωδέκατο έτος ύπαρξης του (ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του). Το φυτό αυτό συναντάται σε υψόμετρα πανω από 1500 μέτρα, σε πλούσια και αμμώδη εδάφη.
Βιντεο: Διαδικασία Παραγωγής Τεκίλας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου